Як підготувати алюмінієві форми для хліба: перше використання та догляд

Що робити, щоб хліб не прилипнув під час випікання і легко вийшов із форми?

Існує декілька варіантів, кожен з яких має свої переваги та недоліки. Ми їх проаналізували і навели у цій статті, щоб ви могли не витрачати свій час, а просто обрати той метод, який підійде саме вам :)

Ну що ж, до справи!

Підготовка

Новенькі форми (авжеж, якщо вони без тефлонового покриття) варто помити у теплій мильній воді із содою і висушити. Сода допоможе змити бруд та пил, які могли залишитись після виробництва

 

Варіант 1

Почнемо з найпростішого

Чисті і сухі форми перед випічкою змастіть вершковим маслом. Ви також можете використовувати спеціальний антипригарний спрей. Іхній вибір широкий на ринку, тож ви можете обрати на свій смак і гаманець.

Тепер можна закладати тісто, розстоювати і випікати.

Важливо! Вершкове масло в цьому випадку неможна замінити на рослинну олію, оскільки із нею тісто прилипне ще більше.

Плюси методу:

✔процес підготовки швидкий, займає буквально 1 хвилинку. Сьогодні ви забрали форму з пошти (до речі, в нашому магазині величезний вибір форм на будь-який смак, ви можете подивитись ось тут), помили, змастили маслічком і можна випікати.

✔а ще вершкове масло, яким ви змащували форму, надасть хлібові ароматну скоринку

Мінуси методу: змащувати потрібно перед кожним наступним використанням, тому якщо у вас об’єми випічки великі (наприклад, на пекарні), це займе велику кількість часу та масла. Тому переходимо до Варіанту 2

 

Варіант 2

1. Чисті і сухі форми змастіть тонким шаром рослинної олії, перегорніть форму, щоб зайва олія стекла з неї, інакше залишки після запікання стануть липкими.

Налийте у форму трохи олії без запаху      Ретельно змастіть форму

 

2. Поставе форму догори дном на решітку (тоді під неї обов’язково підставте деко, щоб зайва олія скрапувала туди під час запікання) або ж на фольгу та на деко.

Перегорніть форми дном догори на фольгу       

 

3. Запікайте форми у розігрітій до 250°С духовці 20 хв.

 

Випікайте форми у духовці

 

4. Обов’язково відкривайте вікно навстежень, вмикайте витяжку, закривайте двері на кухню, оскільки олія дуже смердить (дуже!).

5. Через 20 хвилин вимкніть духовку і діставайте форми (в цей момент бажано затримати дихання :)

Жовтий наліт - антипригарне покриття

Ви побачите, що всередині форми з’явився жовтий наліт – це і є той самий захисний шар, так зване антипригарне покриття. Але все ж перед випічкою хліба форму варто змащувати ще вершковим маслом. Так би мовити, з метою уникнення…)

 

Плюси методу:

✔утворюється антипригарний шар, який додатково убезпечує від прилипання тіста під час випічки

✔це економить вам час, якщо у вас в роботі десяток і більше форм

 

Мінуси методу:

✔ неприємний запах

✔довго: потрібно близько години, враховуючи час на розігрів духовки

✔ з часом (може, 6 міс-1 рік) покриття злазить та прилипає до хліба, що виглядає не дуже симпатично

 

Готово! Ви неперевершені, а хліб майже самостійно вискакує з форм :)

 
 
Наша адреса:
Наші контакти: 
+38 (067) 687-50-84 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: